Način pripreme
Krompir, šargarepe, celer i luk se ogule i dobro se operu i iseckaju na krupne komade.
U veliku šerpu se stavlja povrće i dodaju se otprilike 2 litra vode, ako imate bujon od povrća stavite ga.
Tečnost treba da pokriva povrće. Tečnosti ne sme da bude malo, ali ne i preterano mnogo. Ukoliko pak ima više tečnosti, dobro bi bilo da je odlijete pre nego što pasirate.
Kada je povrće skuvano, vadi se aleva paprika i očisti se od ljuspi i zatim se povrće pasira.
Dok se ne dobije željena gustina supe od krompira dodaje se i vrući bujon. Dodaje se kravlji maslac i deo pavlake i posoli se.
Krutoni se pripremaju u tiganju, zagrejanom sa malo maslinovog ulja, dodaju se kriškice hleba iseckanog na kockice.
Posipaju se šarenom solju i zapeku se dok se ne dobije prijatna preplanulost. Topla supa od povrća se servira sa krutonima i nekoliko kapljica pavlake.