Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Panakota sa agar-agarom

Panakota sa agar-agarom

Panakota sa agar-agarom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Panakota sa agar-agarom - brza, nežna, donosi osmeh"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 250 g, tečna, slatka
  • sveže mleko - 250 g
  • šećer - 75 g
  • agar - agar - 1 pakovanje
  • marmelada - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite u posudu pavlaku, sveže mleko (150 ml) i šećer.

Ostavite da provri na ringli.

U preostalom delu (svežeg mleka) rastvorite agar-agar.

Dodajte ga u posudu i kuvajte 1-2 minuta.

Sklonite sa ringle i rasporedite u odgovarajuće čaše ili posudice.

Ostavite panakotu u frižideru tokom jedne noći.

Izvadite i servirajte panakotu sa agar-agarom sa svežim voćem ili slatkom prema vašoj želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: