bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Ćufte»Ćuftice sa paradajz sosom u air fryer-u

Ćuftice sa paradajz sosom u air fryer-u

Doni NikiDoni Niki
Početnik
254591k61
Ćuftice sa paradajz sosom u air fryer-u
Fotografije: Doni Niki
1 / 2
16/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Klasičan ručak za naše podneblje - uvek ukusne ćuftice, umočene u aromatičan paradajz sos."

Potrebni sastojci

  • Za ćufte
  • mleveno meso - 700 g, sa vrganjima
  • jaja - 2 komada
  • so
  • crni biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • peršun
  • luk - 1 glavica
  • Za paradajz sos
  • ulje - 60 ml
  • mladi luk - 3 struka
  • beli luk - 4 čena
  • paradajz pire - 400 g, iz konzerve
  • šećer - prstohvat
  • so
  • crni biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • peršun
  • brašno - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso sa vrganjima kupujem gotovo, umesi se i začinjava se nabrojanim začinima, dodaje se sitno iseckani luk i peršun, po želji mogu i 2-3 čena belog luka da se dodaju.

Oblikuju se ukusne ćufte od otprilike 35-40 g koje se peku na 180°C 15 minuta u fryer-u.

Iseckani luk se proprži sa uljem 4-5 minuta, dodaje se paradajz pire (koristim turski, veoma gust).

Dosipa se topla voda otprilike 1.800 ml, začinjava se i ostavlja se na srednjoj vatri otprilike 20 minuta da vri.

Od brašna i hladne vode se pravi retka kašica koja se temperira ključalim sosom i uz mešanje se dodaje u ćufte sa paradajz sosom.

Dodaju se ćuftice. Ostavlja se na još 5 minuta da baci ključ, nakon čega se ćuftice sa paradajz sosom u air fryer-u posipaju peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: