Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Milibrot»Obli milibrot bez mešenja

Obli milibrot bez mešenja

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k421
Obli milibrot bez mešenja
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
22/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Narasli milibrot bez mešenja - pogledajte kako se pravi"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 100 g
  • kvasac - 20 g
  • so - prstohvat
  • maslac - 190 g, meki, u kockicama
  • brašno - 500 g
  • žumanca - 5 komada
  • limun - 1 komad, kora
  • vanila - 1 komad
  • sveže mleko - 50 ml
  • suvo grožđe
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu sipamo šećer, razbijemo jaja i mutimo mikserom.

Istopimo kvasac u mleku i nakon toga ga dodajemo u jaja.

Počinjemo da dodajemo žumanca jedno po jedno nastavljajući sa mućenjem.

U smesu dodajemo so, koru limuna i vanilu. Sve ovo mutimo mikserom. Počinjemo postepeno da dodajemo i brašno.

Kada se testo pretvori u glatku kašu, tada počinjemo da dodajemo malo po malo maslaca.

Nakon što smo stavili i poslednji maslac, dodajemo i ostalo brašno. Mikserom nastavljamo da mutimo još 4-5 minuta.

U posudu stavljamo gotovo testo za milibrot koje pokrivamo najlonskom folijom i ostavljamo na 2-3 sata da naraste.

Nakon toga delimo na 4 jednaka dela i svaki od njih pravimo u fitilje.

Ispletemo vazdušasti milibrot i stavljamo ga u kalup pokriven papirom za pečenje.

Pre nego što stavimo da se peče ostavljamo ga na još 30 minuta.

Nakon toga premazujemo umućenim jajetom, posipamo suvim grožem i šećerom i stavljamo u rernu da se peče 20 minuta na 180 stepeni.

Nakon što vreme isteče, smanjujemo rernu na 120 stepeni i dopečemo obli milibrot bez mešenja još 30-40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: