Način pripreme
U duboku posudu sipamo šećer, razbijemo jaja i mutimo mikserom.
Istopimo kvasac u mleku i nakon toga ga dodajemo u jaja.
Počinjemo da dodajemo žumanca jedno po jedno nastavljajući sa mućenjem.
U smesu dodajemo so, koru limuna i vanilu. Sve ovo mutimo mikserom. Počinjemo postepeno da dodajemo i brašno.
Kada se testo pretvori u glatku kašu, tada počinjemo da dodajemo malo po malo maslaca.
Nakon što smo stavili i poslednji maslac, dodajemo i ostalo brašno. Mikserom nastavljamo da mutimo još 4-5 minuta.
U posudu stavljamo gotovo testo za milibrot koje pokrivamo najlonskom folijom i ostavljamo na 2-3 sata da naraste.
Nakon toga delimo na 4 jednaka dela i svaki od njih pravimo u fitilje.
Ispletemo vazdušasti milibrot i stavljamo ga u kalup pokriven papirom za pečenje.
Pre nego što stavimo da se peče ostavljamo ga na još 30 minuta.
Nakon toga premazujemo umućenim jajetom, posipamo suvim grožem i šećerom i stavljamo u rernu da se peče 20 minuta na 180 stepeni.
Nakon što vreme isteče, smanjujemo rernu na 120 stepeni i dopečemo obli milibrot bez mešenja još 30-40 minuta.