Način pripreme
Rerna - 190 stepeni
Velika šerpa od jenskog stakla.
Povrće se očisti i iseče tako kao što je napisano u receptu.
Pečurke se ogule i ako su male, ostavljaju se cele, ako su veće, mogu da se iseku na pola.
Šnicle se istucaju čekićem za meso. Posipaju se solju i crnim biberom i propržavaju se u zagrejanom ulju na 3-4 minute, sa svake strane ili dok ne porumene.
Vade se i premazuju se sa obe strane senfom. Posipaju se čubrom i kuminom. Ređaju se u jensku šerpu.
Masnoća od svinjskih šnicli se procedi i u čistom tiganju se dinsta iseckani luk i beli luk.
Posipaju se solju i periodično se meša. Dodaju se paprike, iseckane na kolutiće. Ostavljaju se na umerenoj temperaturi ringle dok ne omeknu.
Dodaju se pečurke, izmeša se nekoliko puta i skida se sa ringle.
Dobijena smesa od povrća se raspoređuje po šniclama u jenskoj šerpi. Sipa se vino i dodaje se maslac, iseckan na komade. Poklopi se poklopcem.
Peče se na 190 stepeni otprilike sat vremena.
Brašno se razmuti sa malo vode.
Vadi se jenska šerpa iz rerne, skine se poklopac i šnicle se sakupljaju u jedan kraj, a u drugi kraj se sipa brašno, pavlaka, tako što se meša sa sosom i povrćem. Ređaju se. VRaća se ponovo u rernu bez poklopca na još 15 minuta. Rerna se isključuje.
Servira se tako što se stavlja šnicla, a na nju - deo povrća i zaliva se sosom.
Šnicle na grčki način su veoma ukusne.