Način pripreme
Supa:
Luk krupno iseckajte. Pečurke operite i isecite ih na listiće. U šerpu, na umerenoj vatri, otopite maslac. Kada se zagreje, isipajte luk i pečurke, posolite ih i neka se dinstaju 5 minuta.
Nakon toga malo pomalo, mešajući sve vreme, dodajte prosejano brašno, ali nemojte ga dodavati odjednom, jer će se stvoriti grudvice i krem supa neće biti glatka.
Dodajte vodu i malo zagrejano sveže mleko i pažljivo mešajte. Kuvajte supu na tihoj vatri oko 10-15 minuta. Pri kraju dodajte i biber po želji.
Krutoni:
Dve kriške crnog ili integralnog hleba isecite na kockice. Posolite, dodajte biber i alevu papriku. Stavite u tepsiju i posipajte preko malo maslinovog ulja. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko 20 minuta, tako da promešate 2-3 puta dok se peku.