Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Supa od pečuraka»Krem supa od pečuraka sa domaćim krutonima

Krem supa od pečuraka sa domaćim krutonima

Stefani SimeonovaStefani Simeonova
Početnik
319
Krem supa od pečuraka sa domaćim krutonima
Fotografije: Stefani Simeonova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Topla krem supa od pečuraka - da li će vam jedna porcija biti dovoljna"

Potrebni sastojci

  • za supu
  • pečurke - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • maslac - 3 kašike
  • brašno - 3 kašike
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • voda - 1 i 1/2 šolje
  • so
  • biber
  • Za krutone
  • hleb - 3 kriške, crn ili integralni
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Supa:

Luk krupno iseckajte. Pečurke operite i isecite ih na listiće. U šerpu, na umerenoj vatri, otopite maslac. Kada se zagreje, isipajte luk i pečurke, posolite ih i neka se dinstaju 5 minuta.

Nakon toga malo pomalo, mešajući sve vreme, dodajte prosejano brašno, ali nemojte ga dodavati odjednom, jer će se stvoriti grudvice i krem supa neće biti glatka.

Dodajte vodu i malo zagrejano sveže mleko i pažljivo mešajte. Kuvajte supu na tihoj vatri oko 10-15 minuta. Pri kraju dodajte i biber po želji.

Krutoni:

Dve kriške crnog ili integralnog hleba isecite na kockice. Posolite, dodajte biber i alevu papriku. Stavite u tepsiju i posipajte preko malo maslinovog ulja. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko 20 minuta, tako da promešate 2-3 puta dok se peku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: