Način pripreme
U šerpu se sipa tegla sa graškom.
Krompir se oguli i opere i seče se na sitne komadiće.
Šargarepa se oguli i opere. Seče se na komade. Beli luk se oguli i dodaje se u šerpu.
U to vreme se uključuje bokal za toplu vodu da voda proključa.
Dodaje se koliko je potrebno da pokrije povrće. Uključuje se ringla. Na ovaj način sitno iseckano povrće sa vrelom vodom, supa odmah uzavire, a povrće se kuva 15 minuta.
Začini se uljem, solju i crnim biberom.
Kada je povrće gotovo, dodaje se sveže mleko i supa se pasira dok se ne dobije glatka smesa. Ostavlja seda malo vri još 5 minuta. Na ovaj način brza krem supa od graška je gotova za 20 minuta.
Krutoni se takođe spremaju veoma brzo, a možda imate i osatel. Hleb se seče na kockice i stavlja se u veliki tiganj. U maloj posudici se pomešaju veći deo ulja, so i aleva paprika.
Ova smesa se sipa na krutone i dobro se izmeša. Zapeče se na ringli dok ne postane hrskavo. Ovi krutoni su veoma brzi i odgovarajući za svaku krem supu.
Brza krem supa od graška sa domaćim krutonima - brza, zdrava i ukusna!