Način pripreme
Kozji sir se sitno izmrvi u posudu u kojoj će se mešati.
Majčina dušica se stavlja u malu lčašu i zaliva se sa 3 supene kašike ulja. Veoma dobro se meša i ostavlja se na 10 minuta da se namoči.
3 komada jaja se mute u penu u posebnoj posudi.
Dodaje se brašno, alpska so sa ruzmarinom i origanom, suvim belim lukom i šarenim biberom.
Dobro se promeša i sipa se u posudu sa sirom.
Namočena majčina dušica se dodaje u sir.
Smesa se dobro mesi dok se ne dobije homogena smesa.
Od smese se oblikuju male loptice tako što se svaka uvalja u brašno i ostavlja se na drvenoj dasci.
Loptice se ostavljaju na 10 minuta da upije brašno, nakon čega se uvaljaju još jednom u brašno.
Ostala 2 komada jaja se umute u penu.
Kroketi se prže u zagrejanom ulju tako što se umaču u umućena jaja pre nego što se stave u ulje.
Serviraju se na listu zelene salate.
Kroketi sa kozjim sirom i majčinom dušicom su mnogo ukusni!