Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Veoma brza keks torta sa trešnjama

Veoma brza keks torta sa trešnjama

Veoma brza keks torta sa trešnjama
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
7 min.
Ukupno
27 min.
Porcije
8
"Savršen spoj ukusa nalazi slatku harmoniju u ovoj jednostavnoj keks torti Neka vam je sladak život"

Potrebni sastojci

  • keks - 1/2 pakovanja
  • maskarpone sir - 200 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • šećer u prahu - 1, 5 supena kašika
  • trešnje - 100 g, bez koštice
  • šećer - 1 supena kašika, kristal
  • sveže mleko - 1 šolja
  • tečna čokolada - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite kristal šećer da se dobije karamel.

Dodajte trešnje i mešajte dok se karamel ne istopi. Skinite sa ringle i ostavite da se u potpunosti ohladi.

U posudi pomešajte kiselu pavlaku, maskarpone i šećer u prahu. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa mikserom ili metalnom žicom za mućenje.

Zagrejte sveže mleko i istopite tečnu čokoladu unutra.

U kalup sa padajućim dnom poređajte keks natopljen u mleko, krem, trešnje sa malo sosa kog su pustile, ponovo keks, krem... i tako dok se ne potroši količina.

Završite sočnu keks tortu sa kremom, izrmvite malo keksa odozgo.

Ostavite veoma brzu keks tortu sa trešnjama u frižideru da se stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: