Način pripreme
Sečemo pileći file na 4 komada. Operemo ga, posolimo ga i posušimo.
U posudi mutitmo jaje sa kiselim mlekom, senfom, belim biberom i solju.
Nakon čega dodajemo brašno uz neprestano mešanje (ne sme da ima grudvica).
Dodajemo pileće komade u dobijenu marinadu i ostavljamo ih u njoj na otprilike 30 minuta (do 2 sata u frižideru).
U plitkom tanjiru pomešamo univerzalno pohvanje, sa susamom, izrendanim parmezanom, belim biberom i solju. Dobro izmešamo!
Viljuškom uzimamo komadić piletine, od marinade i uvaljamo ga obilno u smesu za pohovanje - ravnomerno sa obe strane. Tako radimo i sa ostalim komadima.
U tiganju istopimo maslac u ulju i na umereno zagrejanoj rerni propržimo svako parče piletine dok se ne dobije zlatasta boja (po potrebi dodajemo još masnoće).
Pileće filete sa maslacem u tiganju serviramo tople i sa garnirungom od pirinča i sosa sa belim lukom.
Neka vam je slatko!