Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa kuahadom u čašicama

Čizkejk sa kuahadom u čašicama

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Čizkejk sa kuahadom u čašicama
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
7
"Pitate se šta je kuahada? Pa, saznajte tako što ćete pripremiti ovaj čizkejk sa svežim jagodama i borovnicama i sa nekoliko listova sveže mente."

Potrebni sastojci

  • OSNOVA
  • ovsene pahuljice - 1/2 šolje
  • kokosovo brašno - 1/2 šolje
  • bademi - 1/2 šolje, mleveni
  • kokosovo ulje - 5 supenih kašika, istopljeno
  • sirup od agave - 5 supenih kašika
  • rogač - 1 supena kašika
  • banane - 1 komad
  • ČIZKREM
  • pavlaka - 300 ml, tečna
  • kisela pavlaka - 150 g
  • krem sir - 125 g
  • sirup od agave - 5 supenih kašika
  • limun - kora 1/2 citrusa
  • kuahada - 1 kesica, 12 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • JOŠ
  • borovnice - 150 g
  • jagode - 150 g
  • menta - listovi
* merne jedinice

Način pripreme

Danas vam predlažem veoma brz čizkejk, koji ne iziskuje pečenje i sprema se bukvalno za minutu.

Prvo napravite osnovu tako što izgnječite u pire jednu dobro sazrelu bananu.

U pire od banana dodajte sve sastojke i izmešajte.

Ovu smesu rasporedite u desertne posudice ili čašice i lagano ih pritisnite obrnutom stranom kašike.

Zatim pređite na spremanje čizkrema.

U kaseroli pomešajte tečnu slatku pavlaku, kiselu pavlaku, krem sir i fino narendnu koru polovine limunta,

Stavite na ringlu i mešajte dok smesa ne postane homogena i skoro ne uzavri.

U drugoj posdi istopite kesicu kuahade u svežem mleku. Dobro izmešajte da nema grudvica i u ovu smesu dodajte u tankom mlazu, mešajći smesom u kaseroli.

Na kraju dodajte sirup od agave. Možete da povećate njegovu količinu u odnosu na toliko koliko vi želite da bude slatko.

Rasporedite krem za čizkejk u čašicama i stavite ih u frižider na nekoliko sati, da se stegne.

Pre serviranja čizkejk sa svežim jagodama i borovnicama garnirajte sa nekoliko listova sbeže mente.

Bon Apetit!

Da bi zadovoljstvo bilo maksimalno, sledeći put probajt ei naše recepte za čokoladni čizkejk.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: