Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjska kolenica sa prazilukom u rerni

Svinjska kolenica sa prazilukom u rerni

Svinjska kolenica sa prazilukom u rerni
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
145 min.
Ukupno
265 min.
Porcije
4
"Teško ćete naći ukusniju kolenicu u rerni od ove, zato nemojte ni probati, već odmah zapišite recept"

Potrebni sastojci

  • kolenica - 1 komad
  • krompir - 4 - 5 komada
  • praziluk - 2 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • crvene paprike - 1 komad
  • suve šljive - 1 šaka
  • paradajz - 1/2 šolje, mleveni
  • beli luk - 2 čena
  • crveno vino - 1/2 šolje
  • bujon - 1/2 šolje
  • ulje
  • so
  • dimljena aleva paprika - 1/2 kašičice
  • piment - 2 - 3 zrna
  • lovorov list - 2 komada
  • začini - miks za meso
* merne jedinice

Način pripreme

Operite kolenicu i uvaljajte je u miks začine. Ostavite je tako nekoliko sati.

Zapecite sa obe strane u malo ulja i kuvajte 15 minuta u ekspres loncu, stavljajući tek toliko vode da je prekrije.

U đuvečaru isecite sve povrće. Stavite kolenicu u sredinu. Stavite začine. Sipajte vino i 1/2 šolje bujona u kome ste kuvali kolenicu.

Zatvorite i pecite u hladnoj rerni na 250 stepeni 25 minuta.

Smanjite rernu na 190 stepeni i pecite kolenicu u đuvečari još 2 sata.

Svinjska kolenica sa prazilukom u rerni je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: