Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Švedske kiflice sa cimetom

Švedske kiflice sa cimetom

Švedske kiflice sa cimetom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
10
"Razlog broj 1 da razmislimo da se preselimo u Švedsku ostaju ove sjajne švedske kiflice sa cimetom"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 pakovanje (500 g)
  • maslac - 15 g, sa sobne temperature
  • braon šećer - 2 kašike (muskovado)
  • cimet - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Razvucite lisnato testo. Namažite ga smesom od maslaca, šećer i cimeta. Zatvorite ga po polovini.

Isecite ga na lente po 3 cm debljine. Svaku lentu isecite na još pola, nemojte seći do kraja lentu u jednom kraju. Uvrnite dva kraja i uvijte ružice.

Poređajte kiflice u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje. Namažite žumancem, kašikom ulja i kašikom svežeg mleka.

Pospite braon šećer i pecite švedske kiflice sa cimetom u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne budu gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: