Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Konzervisan grašak

Konzervisan grašak

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Konzervisan grašak
Fotografije: Iliana Dimova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
"Jednostavan recept za konzervisan grašak, koji ćete uvek imati pri ruci"

Potrebni sastojci

  • grašak - svež, količina po želji
  • šećer - 1 kašičica za 1 litar vode
* merne jedinice

Način pripreme

Operite grašak očišćen od mahuna.

Skuvajte zrna u hladnoj vodi u koju ste dodali neophodnu količinu šećera - za svaki litar tečnosti jednu kašičicu.

Kuvajte sve oko 30 minuta.

Nakon što se grašak ohladi, poređamo ga u tegle i dolivamo ohlađeni sok od kuvanja.

Zatvaramo poklopcima i sterilišemo 40 minuta, nakon čega je konzervisani grašak gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: