Način pripreme
Sipajte brašno na radnu površinu i napravite udubljenje. Stavite jaje, so, šećer, vodu i maslac, pri tom ih izgnječivši. Zamesite testo.
Uvijte u foliju i ostavite 30 minuta u frižideru.
U blender stavite krem sir, šećer u prahu, jaja i brašno i umutite da bude glatko.
Namažite kalup za pitu. Odvojte trećinu testa, da napravite rešetku (može i bez nje). Rasporedite ravnomerno testo po kalupu.
Odstranite suvišnu količinu nožem. Probušite viljuškom testo.
Pospite dno prezlama ili fino mlevenim keksom. Odozgo sipajte krem sir. Pospite ravnomerno borovnicama.
Razvijte preostalo testo i isecite lente. Poređajte rešetku od njih i namažite umućenim žumancem.
Pospite pitu šećerom i pecite 445 minuta na 170 stepeni.
Pita sa borovnicama i krem sirom je gotova.