Način pripreme
Iskidajte kore na male parčiće, stavite ih u suvu posudu za pečenje i zapecite ih u zagrejanoj rerni dok ne dobiju blago braonkastu preplanulost.
Umutite skrob sa svežim mlekom dok se ne dobije kašica.
Prokuvajte mleko, dodajte šećer, sipajte skrob i spremite krem uz neprestano mešanje.
Isotpite braon šećer dok se ne dobije karamel. Rasporedite karamel na dnu odgovarajuće posude za pečenje, stavite prepečene kore, odvajujući mali deo za dekoraciju.
Sipajte krem preko kora, dodajte borovnice i promešajte.
Stavite posudu u zagrejanu rernu i pecite oko 10 minuta.
Izvadite posudu, ohladite i okrenite na odgovarajući tanjir.
Garnirajte borovnicama i prepečenim koricama.
Ohladite krem pitu u frižideru oko 3 sata, isecite i servirajte.