Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Pistaći torta sa marcipanom

Pistaći torta sa marcipanom

IlinkaIlinka
Pomoćnik kuvara
48262271
Pistaći torta sa marcipanom
Fotografije: Ilinka
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
100 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
1
"I sam naziv govori da je ova torta nešto posebno. Obavezno probajte!"

Potrebni sastojci

  • neslani pistaći - 100 g
  • jaja - 3 kom.
  • šećer - 60 g
  • mleko - 3 s.k.
  • vanilin šećer - 1 kom.
  • gustin - 2 s.k.
  • bela čokolada - 200 g
  • slatka pavlaka - 500 ml
  • želatin - 5 g
  • marcipan - 100 g
  • fil
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • dekorativne kuglice
  • dekorativne roze ljuspice
* merne jedinice

Način pripreme

Pistaće prokuvati i ostaviti u vodi dok se voda ne ohladi. Izvaditi pistaće iz vode i rasporediti po krpi da se osuše. Usitniti pistaće.

Umutiti belanca sa 30 g šećera, vanilinim šećerom i žumanca sa 30 grama šećera odvojeno. Blago spojiti i dodati mlevene pistaće.

Mleko i gustin ugrejati i izmešati. Ostaviti da se ohladi i dodati. Podeliti smesu na dva dela i peći na 200 stepeni po deset minuta.

Belu čokoladu rastopiti sa 100 ml slatke pavlake i želatina. 400 ml slatke pavlake umutiti i umutiti sa prohladjenom slatkom pavlakom i čokoladom.

Istog oblika kao kore torte istanjiti marcipan i staviti na obe kore torte. Namazati fil preko kore i poklopiti sa drugom korom.

Premazati umućenom slatkom pavlakom i posuti dekorativnim kuglicama i roze ljuspicama.

Pistaći torta sa marcipanom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: