Bavarske šnicle

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Bavarske šnicle1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Oduzelo nam je izvesno vreme da otkrijemo originalan recept, ali čekanje je definitivno vredelo Probajte i razumećete zašto"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 800 g ili svinjsko
  • maslac - 40 g
  • so
  • biber
  • masnoća - za prženje
  • za pohovanje
  • brašno - 4 kašike
  • griz - 4 kašike
  • jaja - 3 komada
  • prezle - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na šnicle. Istucajte ih blago i začinite solju i biberom.

Uvaljajte ih u brašno i nakon toga u griz. Ostavite da odstoje tako i nakon toga ih potapajte u umućena jaja i prezle i ubacite ih da se isprže u zagrejanoj masnoći.

Ispržene bavarske teleće šnicle se serviraju sa malom grudvom maslaca preko svake i garniraju se sa krompir salatom, prženim krompirom ili drugim garnirungom po izboru.

Tradicionalne teleće šnicle iz nemačke kuhinje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: