Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od krompira»Ćufte od krompira sa sitnim sirom, kačkavaljem i ceđenim mlekom

Ćufte od krompira sa sitnim sirom, kačkavaljem i ceđenim mlekom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Ćufte od krompira sa sitnim sirom, kačkavaljem i ceđenim mlekom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Zato što nisu sve krompir ćufte iste - ove su posebne, sočne i omiljene gurmanima"

Potrebni sastojci

  • krompir - 900 g
  • brašno - 60 g
  • jaja - 4 komada
  • sitan sir - 220 g
  • sir - 350 g
  • kačkavalj - 60 g
  • ceđeno mleko - domaće
  • masline
  • maslinovo ulje - 5 supenih kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti i skuva u posoljenoj vodi 20 minuta nakon ključanja, nakon kuvanja se rendaju na najkrupniji deo rendea.

Umesi se testo od izrendanog krompira, sitnog sira, izmrvljenog sira i 2 komada jaja. Smesa se ostavlja da odstoji 10 minuta na sobnoj temperaturi.

Mešaju se 2 komada jaja sa brašnom u gustu kašu bez dodavanja vode.

Oblikuju se ćufte od krompira, koje se prže u jako zagrejanoj masnoći, prethodno umočene sa obe strane u smesu od jaja i brašna.

Krompir ćufte sa sitnim sirom i ceđenim mlekom se serviraju sa kuglom ceđenog mleka i maslina.

Krompir ćufte poslužite sa tzatziki sosom ili mlečnom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: