Način pripreme
U posudu prosejte brašno, dodajte so i mešajte, oblikujte udubljenje. U njega dodajte viljuškom umućena jaja, ulje, zagrejano sveže mleko, kiselo mleko, šećer i kvasac, umesite veoma mekano testo koje se ne lepi za ruke.
Testo podelite na dva dela i oblikujte lopte.
U tepsiju prečnika 36 cm, podmazanu maslacem, stavite jednu loptu testa u sredinu. Prstima razvijte u tanku koru koja treba da dostigne zid tepsije.
Posebno pomešajte izmrvljeni sir sa jajima, izmešajte i rasporedite polovinu smese po razvijenoj kori.
Pospite polovinom ulja i rasporedite polovinu maslaca iseckanog na male kockice.
Prstima razvijte drugu loptu testa u tanku koru, koja će pokrivati donju koru.
Rasporedite ostali nadev, ulje i kockicu maslaca.
Stavite tepsiju u hladnu rernu i uključite na 180 stepeni, pecite penjurliju otprilike 30 minuta dok ne bude gotova.
Jednostavna pita mlin za doručak je veoma ukusan.