Način pripreme
Pavlaku zagrejte do ključanja. Sitno izlomite čokoladu u posudu. Pavlakom zalijte čokoladu. Mešajte dok se čokolada u potpunosti ne istopi. Ostavite smesu da se ohladi i blago da se zgusti.
Raširite listove testa na glatkoj površini. Sekačem u oblik kruga isecite kružiće. Broj dobijenih krofni će zavisiti od veličine sekača.
Četkom blago natopite površinu kružića. Zalepite po tri kruga jedan na drugi. Manjim sekačem isecite sredinu slepljenih kružića tako da se formira đevrek. Poređajte đevreke u tanjir i stavite ih na otprilike 30 minuta u frižider.
Kad je gotovo, zagrejte ulje na jakoj tempraturi u tiganju na ringli i pržite krofnice po nekoliko minuta tako što ih okrećete po potrebi.
Izvadite i poređajte na papirni ubrus da se ocede od nepotrebne masnoće.
Kada se ohlade, umočite sa jedne strane u čokoladni ganaš i ostavite čokoladu da se stegne.
Pospite različitim posipom po ukusu.
Veoma brze krofne od lisnatog testa su gotove.