Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Lisnate pogačice»Brze piroške od lisnatog testa

Brze piroške od lisnatog testa

Tsvetina GavazovaTsvetina Gavazova
Pomoćnik kuvara
9419223
Brze piroške od lisnatog testa
Fotografije: Tsvetina Gavazova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Ova varijanta piroški je izuzetno jednostavna, izuzetno brza i ukusna"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 pakovanje
  • kupus - 1/2 glavice svežeg kupusa
  • šargarepa - 3 komada
  • so
  • čubar
  • kumin
  • mirođija
  • peršun - suv
  • mak
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Ako nemate previše vremena ili ako jednostavno ne želite da ga gubite na mešenje, iz zamrzivača jednostavno izvadite pakovanje lisnatog testa i ostavite ga da se odmrzne.

Ako ste kući ograničili prženje hrane iz zdravstvenih razloga, piroške možete da pripremite u air frajeru, umesto u litru ulja.

Ovaj način pripreme piroški je izuzetno jednostavan, izuzetno brz i ukusan. Čak će ga i rusi odobriti, ako im date da probaju :)

Naseckajte sveži kupus, šargarepu i dinstajte ih sa čubrom, kuminom, mirođijom, suvim peršunom i sa malo soli.

Napunite lisnato testo, premažite ih odozgo sa malo umućenog jajeta, pospite ih makom i pecite u air frajeru na 190 oko 15 minuta. Biće nekoliko tura u zavisnosti od količine testa.

Sigurno će vam se svideti ove brze piroške od lisnatog testa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: