Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Brza torta sa jagodama i pavlakom

Brza torta sa jagodama i pavlakom

Brza torta sa jagodama i pavlakom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
12
"Što se brže spremi jedna torta, to će brže stići do vašeg stomaka"

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 3 komada, gotove
  • tečna pavlaka - 1 litar, za mućenje
  • šećer u prahu - 8 supenenih kašika
  • jagode - 150 g
  • sok iz kompota - 150 ml (od jagode)
  • Dekoracija
  • orasi - 100 g
  • tečna pavlaka - 200 ml, za mućenje
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • fiksator za pavlaku - 1 kesica (otprilike 10 g)
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom počnite da mutite hladnu pavlaku postepeno dodavajući šećer u prahu. Stavite jednu koru na poslužavnik u prsten.

Koru blago zalijte sa nekoliko kašika kompota od jagode. Nanesite umućenu pavlaku.

Na nju stavite 3-4 jagode sitno iseckane. Tako uradite i sa drugom korom. Stavite nekoliko jagoda za dekoraciju.

Stavite i treću koru, zalijte i stavite pavlaku. Na ovu koru nemojte stavljati jagode. Stavite u frižider na jednu noć.

Skinite prsten sa torte. Umutite pavlaku sa šećerom i fiksatorom. Delom njem namažite tortu sa strane.

Ostalu pavlaku stavite u poslastičarski špric. Sa strane torte sa pavlakom stavire izmrvljene orahe.

Dekorišite jagodama i pavlakom.

Brza torta sa jagodama i pavlakom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: