Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Žele»Uskršnja želirana jaja

Uskršnja želirana jaja

Uskršnja želirana jaja
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
12
"Sačuvali smo najbolji desert - unikatna želirana jaja iz kompota"

Potrebni sastojci

  • kompot od jagoda - 50 ml, sok + 10 želatina
  • kompot od breskvi - 500 ml sok + 10 g želatina
  • sok iz kompota - 500 ml, od kupina + 10 g želatina
  • jaja - 12 komada, sirova (da ne budu iz frižidera)
* merne jedinice

Način pripreme

Sa uže strane ljuski napravite mali otvor i izvadite jaja.

Ljuske jaja namočite u vrelu vodu na 5 minuta, nakon toga ih lepo isperite iznutra i spolja vrućom vodom.

Sipajte voćne sokove u tri posudice i u njih dodajte želatin, istopljen prema uputstvima na pakovanju.

Ljuske stavite u kalup za led sa otvorom ka gore. Špricem stavite po 10 ml jednog soka i stavite u frižider dok se ne stegne.

Tako radite dok se ljuske ne napune naizmenično slagajući boje. Dok punite ljuske, sok iz posudica se steže.

Zagrejte ga u mikrotalasnoj kratko i pre nego što stavite sledeći sok, sačekajte da se ohladi.

Dobija se neobičan žele.

Za jednostavno guljenje jaja, prazne ljuske sa unutrašnje strane možete namazati masnoćom ili pre njhovog guljenja možete ih ih stavite na kratko pod vuću vodu.

Uskršnja želirana jaja su gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: