Način pripreme
Stavite brašno na kuhinjsku radnu površinu i napravite udubljenje u sredini. Unutra dodajte sve sve sastojke za testo i umesite meko i elastično testo. Prebacite ga u posudu i uvijte pamučnom krpom. Ostavite ga da udvostruči svoju zapreminu.
Gotovo testo podelite na dva jednaka dela. Svaki deo razvijte u pravougaoni list. Namažite kravljim maslacem, poređajte ratluk i uvijte u rolat.
Uvijte rolat i uvijte u puža ostavljajući rastojanje, zato što će nakon toga udvostručiti svoju zapreminu. Isto uradite i sa drugom lopticom. Uvijte pamučnom krpom i ostavite drugi put da nadođe. Pecite slatku pitu u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotova.
Napravite sirup tako što stavite vodu, šećer, kore linmuna i pomorandže i vanilu u kaserolu na ringlu. Sačekajte da se istopi šećer i kuvajte 5 minuta.
Izvadite pitu i ostavite da se u potpunosti ohladi.
Vašu slatku pitu sa ratlukom ravnomerno zalijte toplim sirupom i ostavite na nekoliko sati da lepo upije pre konzumacije.