Način pripreme
Umesite testo od dva jaja i brašna. Uvijte u streč foliju i ostavite u frižideru na pola sata.
Napravite nadev, tako što prvo dobro operete lososa. Možete da ga iskidate na sitno i blago da propržite ili celog da ga spremite na pari (lično ja sam napravila na pari, da riba ne bi bila mnogo masna).
Očistite od kostiju i sitno iseckajte. Pomešajte u posudi ribu i rikotu. Stavite so, crni biber i izmešajte. Odvojte i napravite sos za to vreme.
Očistite i operite praziluk. Isecite ga kroz polovinu i isecite ga na tanke polumesece.
U tiganju istopite kravlji maslac i maslinovo ulje. Dodajte praziluk. Dobro propržite. Sipajte pavlaku, stavite prstohvat soli i kada provri, isključite.
Izvadite testo iz frižidera. Podelite na tri lopte. Svaku loptu ubacite u mašinicu za pastu po nekoliko puta (ja sam stigla do trećeg stepena i tu mi se učinilo da je debljina savršena).
Na kalupe za ravioli stavite jedan list, rasporedite nadev i zatvorite drugim listom. Krajeve prođite oklagijom i izvadite gotove raviole iz kalupa.
U šerpi sa vrelom i posoljenom vodom skuvajte raviole. Oni su gotovi čim isplivaju na površinu, što će reći 2-3 minute.
U tanjir stavite na dno malo sosa, odozgo poređajte nekoliko komada raviola, a vrh pospite perima luka.
Ravioli sa nadevom od rikote su gotovi.