Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pečeno pile u porcijama

Pečeno pile u porcijama

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Pečeno pile u porcijama
Fotografije: Gergana Georgieva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Čak i sa klasikom poput pečenog pileta možete eksperimentisati na nove načine. Probajte i našu varijantu - postaće vam omiljena!"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • maslac - 60 g
  • paradajz pire - 3 supene kašike
  • crni biber - 1/2 kašičice
  • ljuta aleva paprika - 1/2 kašičice
  • začin od povrća - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite celo pile i isecite ga na porcije.

Posolite i poređajte porcije u tepsiju.

Za spremanje recepta za pile koristila sam tepsiju sa mramornim premazom i vatrostalnim poklopcem.

U posudu stavite maslac, on treba da bude veoma mekan.

U njega dodajte paradajz pire, crni biber, alevu ljutu papriku i začin od povrća za piletinu.

Dobro izmešajte i dobijenom smesu obilno namažite sve porcije.

Sipajte u tepsiju otprilike 400 ml vode i poklopite je vatrostalnim poklopcem.

Stavite je u hladnu rernu i uključite na 250 stepeni.

Pecite pile otprilike 90 minuta bez skidanja poklopca.

Tako spremljeno, ovo pečeno pile u porcijama pod poklopcem postaje sočno iznutra i sa pikantnom crvenom koricom spolja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: