Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečena marinirana krilca

Pečena marinirana krilca

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Pečena marinirana krilca
Fotografije: Rositsa Marinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ne sedamo za sto bez pečenih mariniranih krilaca"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 1 kg
  • maslac - 50 g
  • za marinadu
  • soja sos - 5 kašika
  • sos od nara - 5 kašika
  • ulje - 50 ml
  • beli luk i prahu - 1 kašičica
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • kari - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sve sastojke za marinadu i promešajte.

Operite i osušite dobro pileća krilca. Potopite svako u marinadu.

Stavite marinirana krilca u posudu i pokrijte folijom za sveže čuvanje. Stavite u frižider na nekoliko sati. Može i tokom jedne noći.

Nakon toga poređajte marinirana krilca u posudu za pečenje namazanu sa malo ulja. Prelijte ih marinadom koja je ostala u posudi.

Preko svakog krilca stavite po malo parče maslaca.

Pokrijte posudi za pečenje aluminijumskom foljijom i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 1 sat.

Nakon toga sklonite foliju i pecite još 10-15 minuta dok se ne zapeče.

Servirajte pileća krilca u rerni topla sa odgovarajućim garnirungom i čapom belog vina.

Mnogo ukusna i krhka pečena marinirana krilca.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: