Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Ćevap»Tas kebap sa piletinom

Tas kebap sa piletinom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57117132
Tas kebap sa piletinom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
2
"Vreme je za ručak i naš predlog za danas je tas kebap sa pilećim mesom!"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 750 g
  • luk - 1 glavica, crni
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz pire - 2 - 3 kašike
  • aleva paprika - 1 kašilka
  • majoran - 1 kašičica
  • piment - 2 - 3 zrna
  • biber - 4 - 5 zrna
  • lovorov list - 2 komada
  • so - po ukusu
  • brašno - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite piletinu na parčiće i iseckajte luk i šargarepu.

Zagrejte masnoću u posudi sa širokim dnom i stavite piletinu da se zaprži. Nakon nje dodajte povrće, promešajte i dodajte paradajz pire.

Mešajte i dolijte vruću vodu, teko toliko da lagano sve prekrije. Dodajte sve začine i ostavite da se krčka dok se sos ne redukuje.

Na kraju promešajte sa brašnom razmućenim u malo vode, dok ne provri i sklonite sa ringle.

Servirajte kebap sa garnirungom poput krompir pirea ili skuvanog pirinča.

Tas kebap sa piletinom se servira topao.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: