Način pripreme
Luk oljuštite i krupno iseckajte, kao i beli luk. Pečurke očistite četkicom i isecite zajedno sa drškama.
Maslinovo ulje sipajte u odgovarajuću posudu u kojoj ćete propržiti luk i beli luk. Čim luk omekša, dodajte teletinu koju ste isekli na kockice. Promešajte.
Čim mesto rpomeni boju, dodajte čubar, biber i aromatične pečurke. Kada se prodinsta sve, sipajte šolju vina.
Čim tečnost ispari, dodajte paradajz pire. Neka se jelo krčka na tihoj vatri, promešajte i na kraju dodajte paradajz.
Posolite i pobiberite.
Meso stavite u sredinu šerpe i poklopite sa dubokom porcelanskim tanjirom ili činijom. Sipajte pavlaku na kraju tanjira. Poklopite šerpu i ostavite tas kebap na tihoj vatri oko 10 - 15 minuta.
Poslužite tas kebap sa garnirom od kiselih krastavčića.