Tas kebap sa vrganjima

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
261
11
379
Tas kebap sa vrganjima
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 3
24/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
"E, za ovo jelo se kaže - pravi melem za dušu neodoljivog ukusa i arome"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk oljuštite i krupno iseckajte, kao i beli luk. Pečurke očistite četkicom i isecite zajedno sa drškama.

Maslinovo ulje sipajte u odgovarajuću posudu u kojoj ćete propržiti luk i beli luk. Čim luk omekša, dodajte teletinu koju ste isekli na kockice. Promešajte.

Čim mesto rpomeni boju, dodajte čubar, biber i aromatične pečurke. Kada se prodinsta sve, sipajte šolju vina.

Čim tečnost ispari, dodajte paradajz pire. Neka se jelo krčka na tihoj vatri, promešajte i na kraju dodajte paradajz.

Posolite i pobiberite.

Meso stavite u sredinu šerpe i poklopite sa dubokom porcelanskim tanjirom ili činijom. Sipajte pavlaku na kraju tanjira. Poklopite šerpu i ostavite tas kebap na tihoj vatri oko 10 - 15 minuta.

Poslužite tas kebap sa garnirom od kiselih krastavčića.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: