Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Ćevap»Tas kebap sa teletinom

Tas kebap sa teletinom

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Tas kebap sa teletinom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Da li osećate miris krte teletine u bogatom sosu?"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - šol 800 g
  • paradajz - 800 g
  • crno vino - 100 ml
  • lovorov list - 1 list
  • so
  • šećer
  • biber
  • ulje - 100 ml
  • brašno - 1 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Teleće meso se iseče na pravougaone komade. Stavljaju se u ekspres lonac. Dodaje se crveno vino, brašno, dobro umućeno sa paradajzom, lovorov list, zrna bibera, so po ukusu, prstohvat šećera, ulje.

Sipa se voda 4 prsta na sastojke. Kuva se na jakoj vatri 10 minuta, nakon toga na umerenoj, još 40 minuta.

Servira se uz odgovarajući prilog.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: