Tas kebap sa krompirom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Tas kebap sa krompirom
Fotografije: Jozlyam Kadirova
1 / 3
12/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
"Prekinite tradicuju i probajte koliko je ukusan klasičan tas kabap, ali sa dodatkom krompira"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 g
  • luk - 1 glavica
  • krompir - 3 komada, srednji
  • šargarepa - 2 komada
  • papirka - 1 komad, crvena + 1 zelena
  • paradajz - 1 komad
  • paradajz pire - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • voda - 1 1/2 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Spremite sve sastojke:

- isecite krompir na krupne kocke;

- šargarepa isecite na kolutove, paprike takođe isecite na srednje velike parčiće. Usitnite luk:

- isecite meso na zalogaje, a paradajz provucite kroz rende.

Ponite da pržite meso i postepeno počnite da dodajete krompir i sve ostale sastojke.

Zapržite sve oko 5 minuta, nakon toga dodajte i paradajz pire, alevu papriku i paradajz. Promešajte i ostavite nekoliko minuta.

Sipajte vodu i ostavite tas kebap da se krčka dok povrće ne bude gotovo.

Tas kebap sa krompirom je mnogo ukusan.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: