Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pašteta»Bakina svinjska pašteta

Bakina svinjska pašteta

Bakina svinjska pašteta
Fotografije: stanimira karadjova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
14
"Ovaj recept za domaću svinjsku paštetu smo uzeli od bake - sjajan ukus je garantovan"

Potrebni sastojci

  • svinjski obrazi - 1 kg ili slanina
  • meso - 1 kg, krhko
  • džigerica - 1 kg
  • sveže mleko - 1 litar
  • jaja - 10 komad
  • kumin - po ukusu
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska džigerica se natopi u hladnoj vodi 12 sati, a voda se povremeno menja. Iscedi se.

Sve se seče na izdužene parčiće i samelje se na mnogo sitno, da se pretvori u pire.

Dodaju se mleko i jaja (smesa postaje retka). Pašteta se začinjava i ostavlja se da odstoji na hladnom 24 sata.

Sipa se u tegle i kuva se 3 sata, koji se računaju od trenutka kad voda provri.

Bakina svinjska pašteta je mnogo uspešna, probajte je.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: