Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pašteta»Pašteta od cvekle

Pašteta od cvekle

Pašteta od cvekle
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Uzmite omiljeni hleb od splete, namažite paštetu od cvekle i uživajte u jedinstvenom ukusu"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 2 glavice
  • sitan sir - 100 g
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • biber
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • peršun
  • kiselo mleko - 1 - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Opranu cveklu oljuštimo, isečemo na komade i kuvamo u posoljenoj vodi dok ne bude gotova. Ocedimo dobro, ako je potrebno osušimo ubrusom.

U visokoj posudi pomešamo komade cvekle, sitan sir, maslinovo ulje, so, čen belog luka sitno iseckan, kiselo mleko.

I sve pasiramo dok ne dobijemo glatku smesu kao paštetu. Probamo i ako je potrebno dodajemo malo soli, promešamo i sipamo u posudu. Serviramo paštetu od cvekle posutu peršunom.

Odlična pašteta, namazana preko parčeta hleba od spelte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: