Čorba rizi bizi

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871912k129
Čorba rizi bizi
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
06/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Ukusna čorbica od povrća, koju jedemo sa velikim zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • grašak - 200 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica, crni
  • pirinač - 3 kašike
  • žumance - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • so
  • maslinovo ulje
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Usitnite luk, šargarepu isecite na kocke.

U šerpi zagrejte šolju maslinovog ulja i stavite isečeno povrće.

Zapržite kratko, nakon toga dodajte grašak.

Sipajte oko litar tople vode i kuvajte povrće 10 minuta, nakon toga dodajte opran pirinač, začinite solju i prstohvatom mirođije.

Skuvajte čorbu od povrća dok pirinač ne bude gotov.

U posudi umutite jedno žumance sa 3 kašike kiselog mleka.

Uzmite kutlaču tople čorbe od graška i sipajte u zapršku.

Vratite i šerpu i dobro podesite temperaturu. Servirajte čorbu rizi bizi začinjenu mirođijom i sokom od limuna.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: