Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Ukusna svinjska džigerica bez prženja

Ukusna svinjska džigerica bez prženja

Rumyana StoyanovaRumyana Stoyanova
Pomoćnik kuvara
4219348
Ukusna svinjska džigerica bez prženja
Fotografije: Rumyana Stoyanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Svinjska džigerica, pripremljena u rerni - ukusno jelo, bez premca"

Potrebni sastojci

  • svinjska džigerica - 1 kg
  • luk - 2 komada, srednje velike glavice
  • so - po ukusu
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsku džigericu dobro operite i osušite. Isecite je na komade srednje veličine /oko 3-4 zalogaja kada je gotova/.

Stavite komade džigerice u posudu i prelijte ih uljem da prekrije džigericu. Ostavite da odstoji najmanje 30 minuta pre pečenja.

Uzmite odgovarajući pleh, ocedite svinjsku džigericu od ulja i poređajte je u njega.

Ne dodajemo dodatnu masnoću - dovoljna je ona na džigerici! Stajanje džigerice u ulju čini je krhkijom.

Još jedna stvar koju je dobro znati je to da džigericu prethodno ne treba soliti, jer je so steže i čini je žilavom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 20 minuta. Za to vreme očistite luk i isecite ga na rebarca. Dobro ga posolite i izgnječite rukom da upije so.

Tokom pečenja, promešajte džigericu 2-3 puta da se ravnomerno ispeče sa svih strana.

Kada je svinjska džigerica u rerni gotova do pola, izvadite je, pospite posoljenim lukom, dobro promešajte i vratite 5-6 minuta, na istu temperaturu, dok se luk ne isprži i pocrveni.

Svinjska džigerica bez prženja može se poslužiti kao glavno jelo ili meze. Ako treba, svako svoju porciju dodatno posoli, mada džigerica preuzima dosta soli od luka!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: