Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Patlidžan sa majonezom i kiselim mlekom

Patlidžan sa majonezom i kiselim mlekom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Patlidžan sa majonezom i kiselim mlekom
Fotografije: Rositsa Petrova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Unikatni namaz, pripremljen sa mnogo ljubavi i specijalno za vas"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada (oko 1 kg)
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • majonez - 2 kašike
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • so
  • biber
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite patlidžane. Probodite ih viljuškom na nekoliko mesta i stavite da se peku.

Oljuštite ih i ocedite u cediljci.

Stavite ih u avan i izgnječite. Možete ih i sitno naseckati.

Dodajte im kiselo mleko, majonez, izgnječeni beli luk, biber i so po ukusu.

Promešajte i pospite seckanim peršunom.

Ostavite u frižideru da se ohladi i poslužite uz tostirane kriške hleba.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: