Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Umak»Paprike i patlidžan sa kiselim mlekom i limunom

Paprike i patlidžan sa kiselim mlekom i limunom

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Paprike i patlidžan sa kiselim mlekom i limunom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Slani krekeri, prepečene kriške ili jednostavno dvopek - svi sanjaju da budu namazani ovim ukusnim umakom"

Potrebni sastojci

  • paprike - 3 komada
  • patlidžan - 2 komada
  • beli luk - 1 čen
  • kiselo mleko - 100 g
  • ulje - 2 kašike
  • limun - 1 komad
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo paprike i patlidžan.

Ispečemo paprike na ringli, a patlidžan ceo u rerni, okrećući s vremena na vreme. Oljuštimo i sameljemo sastojke.

Dodajemo kiselo mleko, istucan beli luk, ulje, sok od pola limuna, so i biber po ukusu. Sipamo 150 ml vrele vode, promešamo dobro i ohladimo.

Serviramo jelo hladno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: