Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Ražnjići»Pileći ražnjići tauk

Pileći ražnjići tauk

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215361k
Pileći ražnjići tauk
Fotografije: Anika Voit
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Pileći ražnjići tauk - jednostavno ne možete da im kažete Ne"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 400 g
  • Za marinadu
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • senf - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica (suva)
  • beli luk - 2 zgnječena čena
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • limun - sok od 1/2 limuna
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • cimet - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Ubacite sve sastojke za marinadu u posudu i dobro ih promešajte dok smesa ne postane homogena.

Meso očistite od žilica (ako ih ima) i nasecite ga na kockice.

Dodajte meso u posudu sa marinadom i bobro promešajte. Ostavite meso u marinadi u frižider na 24 sata, ako je moguće.

Napravite ražnjiće od komada piletine. Ispecite ražnjiće na gril tiganju ili na roštilju.

Poslužite Pileće ražnjiće tauk sa prilogom od prženog krompira sa čeri paradajzom ili drugim prilogom, koji volite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: