Način pripreme
Pečurke operite i dobro osušite.
Debele drške pečuraka odsecite, jer su žilave, a drugi deo isecite na komade srednje veličine kao za čorbu.
Rastopite 2/3 maslaca u maloj šerpi. Dodajte komade pečuraka i prstohvat soli. Pustite da pečurke omekšaju i puste sos, povremeno mešajući.
Dodajte brašno, brzo promešajte, da nema grudvica, i dva puta prelijte toplom vodom, da dobijete homogenu smesu.
Dodajte sveže mleko, smanjite vatru i ostavite da ključa oko 10-15 minuta.
Za vreme kuvanja stvara se pena - ne pokrivajte poklopcem, da ne provri. Začinite solju po ukusu.
U tiganju otopite maslac i maslinovo ulje, dodajte alevu papriku, brzo promešajte i sipajte 1 kašiku bujona od pečuraka.
Zatim sve vratite u ukusnu supu od pečuraka. Čorba od bukovače je gotova za minut.
Vi odredite gustinu, ako želite ređu čorbu, sipajte još malo mleka ili vode.
Čorba od bukovače sa mladim belim lukom se služi topla sa mladim belim lukom i sirćetom po želji!
Odlična lažna škembe čorba za ručak!