Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Grickalice uz pivo»Patlidžan sa krem sirom i kačkavaljem iz rerne

Patlidžan sa krem sirom i kačkavaljem iz rerne

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5039k437
Patlidžan sa krem sirom i kačkavaljem iz rerne
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
29/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Dobar je kao meze uz pivo, pa čak i kao glavno jelo - ovaj patlidžan sa krem sirom se topi u ustima"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad, veći
  • krem sir - 1 pakovanje (125 g)
  • kačkavalj - 150 g, narendan
  • majčina dušica
  • biber
  • ulje za premazivanje - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan operite i isecite na tanke kolutove. Prelijte nasečeni patlidžan hladnom vodom i ostavite 20 minuta da izađe gorčina iz njega.

U pleh, može i vatrostalnu posudu, premazan uljem, poređajte patlidžan, pospite ga biberom, majčinom dušicom i prelijte sa 2 kašike ulja.

Patlidžan pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta i izvadite iz rerne.

Premažite mekim krem sirom i pospite kačkavaljem.

Vratite u rernu i pecite samo na gornjem grejaču dok se kačkavalj ne istopi.

Odlično predjelo za pivo!

Pečeni patlidžan sa krem sirom i kačkavaljem iz rerne je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: