Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjske grudi na žaru

Svinjske grudi na žaru

ZoriZori
Guru
8932865k
Svinjske grudi na žaru2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Svinjske grudi na žaru - jedan od osnovnih razloga da nikada ne poželite da postanete vegetarijanac"

Potrebni sastojci

  • svinjske grudi - 1 kg, bez kostiju
  • kumin - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - 2 kašičice
  • korijander - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • beli luk - 1 kašičica, suvi
  • biber - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - ili ulje, za premazianje mesa
  • slanina - 1 manji komad za premazivanje roštilja
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjske grudi isecite na tanke, dugačke komade.

U posudi promešajte suve izmrvljene i mlevene začine - kumin, korijander, biber, beli luk, origano, alevu papriku i dodajte so.

Sve dobro izmešajte i svako parče mesa utrljajte smesom sa svih strana.

Na kraju se meso premaže maslinovim uljem ili uljem i ostavi da odstoji na hladnom mestu najmanje sat vremena.

Pecite na prethodno podmazanom roštilju sa komadom slanine na dobro zagrejanom žaru, okrećući sa obe strane.

Poslužite uz odgovarajuću sezonsku salatu.

Svinjske grudi na žaru su veoma ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: