Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Punjene svinjske grudi na grčki način

Punjene svinjske grudi na grčki način

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Punjene svinjske grudi na grčki način1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
115 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
6
"Grci su izmislili sirtaki i ove ukusne punjene grudi na grčki način"

Potrebni sastojci

  • svinjske grudi - 1, 5 kg bez kosti
  • mleveno meso - 300 g od svinjskog mesa
  • hleb - 2 kriške
  • jaja - 1 komad
  • paprika - 1 komad, zelena
  • belo vino - 1 čaša
  • peršun - 1/2 veze
  • mirođija - 1/2 veze
  • maslinovo ulje - 180 g
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite hleb u mlaku vodu, a zatim ocedite višak tečnosti. Pomešajte ga sa mlevenim mesom, jajetom, sitno seckaom paprikom i seckanim zelenim začinima. Posolite i pobiberite i umesite mleveno meso koje ostavite na 30 minuta u frižider.

Stavite svinjske grudi na radnu površinu (ili sto) i lagano ih istucite čekićem za meso. Začinite ih solju i biberom. Po njima ravnomerno rasporedite mleveno meso. Uvijte ih u rolat i uvežite ga debelim koncem.

Zagrejte maslinovo ulje i propržite punjene svinjske grudi ravnomerno sa svih strana. Prebacite u odgovarajući pleh, prelijte masnoćom od prženja, belim vinom i malo vode i pecite u umerenoj (180 stepeni) rerni 90-100 minuta.

Poslužite uz prilog salatu po izboru ili dinstano povrće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: