Način pripreme
Pripremanje osnove: Pomešajte sve sastojke, utabajte i dobro izravnajte u kalupu za tortu sa pokretnim dnom, prethodno obloženim papirom za pečenje. Stavite u frižider da se ohladi dok pripremate nadev.
Pripremanje nadeva: Umutite maskarpone sa šećerom u prahu u homogen, gladak krem. Istopite čokoladu na vodenoj pari i dodajte je u maskarpone smesu. Ponovo mutite dok se čokolada dobro ne apsorbuje. Dodajte jedno po jedno jaje uz neprestano mućenje. Na kraju dodajte tečnu pavlaku i ponovo umutite.
Kalup za tortu omotajte folijom. Ovo je potrebno s obzirom na to da će se čizkejk peći na vodenoj pari i ne sme da uđe voda. Sipajte maskarpone-čokoladnu smesu na koru od keksa u kalup. Pecite na vodenoj pari na 160 stepeni 50-55 minuta ili dok se čizkejk po krajevima ne stegne, a da u centru bude još tečan. Hladite barem na dva sata ili na celu noć.
Pripremanje preliva: Pripremite čokoladni ganaš od navedenih sastojaka, tako što zagrejete pavlaku do ključanja i sipate je na čokoladu. Mešajte dok se ne istopi i ne dobije gladak krem. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i dodajte meki maslac. Dobro umutite smesu i prelijte ohlađeni čizkejk.
Pripremanje tartufa: Zagrejte pavlaku do tačke ključanja i sipajte je na čokoladu. Mešajte smesu dok se čokolada ne istopi. Gotov ohlađeni ganaš stavite u frižider na nekoliko sati. Kad je gotov, zagrebite malom kašikom smesu i napravite kuglice. Uvaljajte gotove loptice u kakao. Dekorišite gotov i ohlađeni čizkejk tartufima i kakaom.