Keto ćevapi

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k121
Keto ćevapi
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 3
06/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Uživajte u svom omiljenom ukusu bez narušavanja keto režima!"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 500 g bez kosti
  • svinjska rebra - 500 g bez kostiju
  • kumin - 1 kašičica
  • soda - 1 kašičica
  • voda - 150 ml
  • prezle - 60 g, od badema
  • so
  • masline
  • majonez
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se dobro opere i samelje. Soda se rastvori u 150 ml vode.

Mleveno meso za ćevape se pomeša sa kimom, rastvorenom sodom i solju.

Prezle od badema se priprema tako što se sirovi badem samelje seckalicom u mrvice veličine prezli.

Dodajte mlevenom mesu, dobro promešajte. Ostavite u frižideru 6 sati.

Oblikujte svinjske ćevape, pri čemu najpre ruke umočite u vodu. Pecite na roštilju, koji je prethodno podmazan komadom slanine.

Keto ćevapi se služe sa maslinama i domaćim majonezom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: