Način pripreme
U vrelu slanu vodu, u kojoj je dodata1kašika ulja, kuvajte špagete dok ne budu gotove.
Skuvane špagete prebacite u cediljku i operite pod tekućom hladnom vodom da se ohlade i ocede.
Patlidžan operite, isecite na kockice i posolite, sačekajte 15-20 minuta i iscedite njegov gorak sok.
Crni i jedan čen belog luka sitno iseckajte, prebacite ih u dublji tiganj sa uljem i pržite 5 minuta.
Dodajte mleveno meso i uz stalno mešanje viljuškom pržite, dok se ne dobiju mrvice.
Dodajte sitno rendanu šargarepu i sitno seckanu papriku. Posle nekoliko minuta dodajte patlidžan, seckanu boraniju i na kraju oljušteni paradajz isečen na kockice.
Kuvajte još desetak minuta uz stalno mešanje. Nakon ovog vremena smanjite vatru na slabiju, dodajte so, biber, kumin, bosiljak, sitno iseckani preostali čen belog luka i ostavite da se krčka dok se sos ne zgusne.
Špagete servirajte blago umotane u tanjire, na sredini svake porcije napravite gnezdo i prelijte ga sa 2-3 kutlače sosa. Ukrasite svežim listovima bosiljka ili nane.
Špagete sa patlidžanom i letnjim povrćem su veoma ukusne!