Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Mlečna teletina pečena sa povrćem u kesi

Mlečna teletina pečena sa povrćem u kesi

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4411392k
Mlečna teletina pečena sa povrćem u kesi
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
3
"Mlada teletina dinstana u kesici i upila aromu ovog jesenjeg povrća... taman toliko da ulepša dan"

Potrebni sastojci

  • mlada teletina - 700 g mesa
  • pečurke - 100 g
  • šargarepa - 1 komad
  • crvena paprika - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • luk - 5 glavica
  • tikvica - 1 komad
  • ulje - 60 ml
  • vino - 50 ml
  • biber
  • aleva paprika
  • lovorov list
  • majčina dušica
  • peršun - nekoliko grančica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na komade. Crvena paprika se očisti od semena i iseče na komade.

Šargarepa se oljušti i iseče na tanke kolutiće, tikvice takođe na kolutove.

Pečurke isecite na četvrtine, a luk na četvrtine, a zatim svaki komad na još pola.

U tiganju zagrejte ulje i propržite komade govedine sa svih strana.

Izvadite meso na tanjir i ostavite po strani. U istom tiganju propržite pečurke sa preostalom masnoćom od prženja mesa.

Kada počnu da dobijaju braonkastu boju, dodajte jedan za drugim luk, papriku i šargarepu.

Dodajte beli luk i promešajte. Stavite meso, prženo povrće iz tiganja u kesu za pečenje. Prelijte vinom i začinite solju, biberom i alevom paprikom, lovorovim listom, majčinom dušicom.

Promešajte i zavežite kesu sa teletinom. Stavite u pleh i pecite na 220 stepeni 45 minuta.

Prilikom serviranja pospite peršunom.

Pogledajte još saveta o tome kako da napravite sočnu teletinu u rerni i mnogo sjajnih ideja šta da skuvate sa teletinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: