Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Špageti sa patlidžanom, tikvicom i pečurkama

Špageti sa patlidžanom, tikvicom i pečurkama

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4521501k212
Špageti sa patlidžanom, tikvicom i pečurkama
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
27/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Super porcija špageta sa povrćem - zgrabite viljuške"

Potrebni sastojci

  • špageti - 1 pakovanje
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • patlidžan - 1 komad, običan
  • beli patlidžan - 1 komad
  • šareni patlidžan - 1 komad
  • tikvica - 1 komad, zelena
  • pečurke - 300
  • masline - 100 g, bez koštica
  • paprika - 1 komad, zelena
  • paradajz sos - 350 ml, za špagete
  • so
  • origano
  • bosiljak
  • majčina dušica
  • ruzmarin
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan i tikvica se dobro operu. Ne ljušte se i seku se na kocke.

Pečurke se takođe operu i iseku na kocke, paprika i luk - na sitnije, a beli luk se usitni.

U zagrejanom ulju se zaprži luk zajedno sa pečurkama. Nakon oko minut se dodaje so i stavlja se poklopac na šerpu. Kada pečurke puste vodu dodaje se majčina dušica i meša se.

Dodaje se i preostalo povrće. Kada se proprži i počne da omekšava dodaju se ostali začini i paradajz sos za špagete.

Sos se ostavlja na slaboj vatri dok se sve povrće ne skuva.

Za to vreme se skuvaju špageti u posoljenoj vodi.

Kada je povrće gotovo dodaju se u njega masline - cele ili isečene na polovine i meša se.

Špageti sa patlidžanom, tikvicom i pečurkama se serviraju odozgo sa delom sosa sa porćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: