Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Dinstana teletina»Teletina sa korenastim povrćem u crnom vinu

Teletina sa korenastim povrćem u crnom vinu

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Teletina sa korenastim povrćem u crnom vinu
Fotografije: Stanislava Valkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
205 min.
Porcije
4
"I dobija se najnežnija teletina sa korenastim povrćem u crnom vinu"

Potrebni sastojci

  • teletina - 500 g, mlada
  • šargarepa - 2 komada
  • slatki krompir - 1 komad (batat)
  • krompir - 2 komad
  • celer - 1/2 komada, koren
  • celer - 1 komad
  • bundeva - 200 g
  • crno vino - 200 ml
  • so
  • biber
  • celer - 3 kašike, iseckano lišće
  • majčina dušica - iseckani listovi
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu dinstanu teletinu mlado juneće meso isečemo na komade, korenje krupno iseckamo.

Meso pržimo u dubokoj šerpi u biljnom ulju bukvalno 3 minuta.

Izvadimo meso i na istoj masnoći propržimo svo povrće, dodamo začine, čašu crnog vina (može belog ili čak piva), stavimo iseckane listove celera i nekoliko grančica sveže majčine dušice, vratimo meso i dodamo vruće vode do otprilike polovine, jer će i meso dalje dati sok u procesu.

Ali onda postoje dve opcije: ili dinstati na laganoj vatri ili staviti u rernu. Tamo je zapravo ukusnije.

Temperatura je 160 stepeni za jedan i po do tri sata.

Podesite temperaturu na 3 sata da biste bili sigurni. Promešajte janiju od teletine nekoliko puta tokom procesa da se ravnomerno skuva.

Rezultat je najnežnija teletina sa korenastim povrćem u crnom vinu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: