Način pripreme
Za ovu dinstanu teletinu mlado juneće meso isečemo na komade, korenje krupno iseckamo.
Meso pržimo u dubokoj šerpi u biljnom ulju bukvalno 3 minuta.
Izvadimo meso i na istoj masnoći propržimo svo povrće, dodamo začine, čašu crnog vina (može belog ili čak piva), stavimo iseckane listove celera i nekoliko grančica sveže majčine dušice, vratimo meso i dodamo vruće vode do otprilike polovine, jer će i meso dalje dati sok u procesu.
Ali onda postoje dve opcije: ili dinstati na laganoj vatri ili staviti u rernu. Tamo je zapravo ukusnije.
Temperatura je 160 stepeni za jedan i po do tri sata.
Podesite temperaturu na 3 sata da biste bili sigurni. Promešajte janiju od teletine nekoliko puta tokom procesa da se ravnomerno skuva.
Rezultat je najnežnija teletina sa korenastim povrćem u crnom vinu.