Način pripreme
Piletinu prethodno isecite na trake. Umočite u razmućeno jaje, a zatim u kornfleks za pohovanje. Pržite na vrelom ulju do zlatne boje. Ocedite prženo meso na kuhinjskom papiru.
Pomešajte pirinčano sirće sa šećerom. Isperite pirinač dok voda ne postane bistra. Ostavite da se osuši oko sat vremena. Pirinač skuvajte prema uputstvu proizvođača (oko 20 min na laganoj vatri u 380 ml vode).
Dok je pirinač još vruć, začinite ga pirinčanim sirćetom, šećerom i solju. Lagano mešajte da se ne oštete zrna.
Oljuštite i isecite krastavac na tanke štapiće.
Stavite jedan od listova nori kora na prostirku za suši. Odozgo sipajte oko 1/3 pirinča i ravnomerno rasporedite preko kore.
Premažite tankim slojem krem sira. Na jedan kraj rasporedite traku pohovane piletine i dva štapića krastavca. Umotajte u čvrst rolat.
Lagano navlažite kraj nori kore i zalepite je. Ponovite sa preostalim korama i pirinčem. Umotajte suši u prozirnu foliju i ostavite u frižideru da se ohladi.
Kada je gotovo, izvadite i vrlo oštrim nožem isecite svaku rolnu na oko 8 krugova. Poslužite sa soja sosom.
Suši sa hrskavom piletinom i krem sirom je veoma ukusan.